Reizen naar Casa Triana

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Malaga airport. Het is Iets meer dan 2 en een half uur vliegen vanuit Nederland. Dagelijks zijn er meerdere vluchten. De volgende maatschappijen vliegen naar Malaga: Transavia (ook vanaf Rotterdam Airport) Vueling Ryanair EasyJet KLM Corendon Omgeving Ons huis heeft een aantrekkelijke ligging. Ongeveer 25 minuten rijden vanaf het vliegveld. Tussen bekende badplaatsen als Marbella en Fuengirola in (beiden op ongeveer 15 minuten rijden). De prachtige stad Malaga (6e stad qua grootte in Spanje) met zijn winkelstraten, authentieke steegjes, mooie kathedraal, haven en talloze barretjes en restaurants ligt op zo’n 25 minuten met de auto. In de directe omgeving liggen vele schitterende golfbanen. Dichtbij liggen ook nog de attractieve plaatsen La Cala (leuke kustplaats met veel restaurants) en Mijas (authentiek bergdorpje). Het huis ligt in een rustige en mooie groene omgeving. Het is wel raadzaam een auto te huren om van al het moois eenvoudig te kunnen genieten.

Nabije omgeving

Er zijn diverse mooie strandjes in de buurt. Op loopafstand (ongeveer 1.200 meter, 10 minuten lopen) het leuke Luna Beach. Net voorbij het winkelcentrum (inclusief 2 grote supermarkten grote Lidl en Supersol, enkele andere winkeltjes en barretjes) onder de rijksweg door ligt dit leuke strand, waar ook een uitstekende strandtent is en waar ook ligbedden verhuurd worden. Uiteraard ook prima te bereiken met de auto, vanuit het huis naar links de Calle de Sevilla op en bij de eerstvolgende kruising naar rechts, de Avenida de Espana op. Eerst bereik je dan het winkelcentrum. Wil je naar het strand, even naar rechts en de bordjes Luna Beach volgen. Hier vind je ook een kilometerslange wandel steiger langs de kust, met onderweg diverse strandtenten. Als je bij Luna Beach naar rechts loopt (eerste stukje via steiger en laatste stuk via strand) kom je bij het havenplaatsje Cabopino. Een leuke jachthaven en diverse restaurants. Iets doorlopen en je komt bij Playa Cabopino, een breed strand met diverse strandtenten en ligbed verhuur. Dit plaatsje is overigens ook heel snel met de auto te bereiken.

Op dezelfde afstand (ongeveer 10 minuten lopen) bevindt zich een straat met diverse restaurants, bars en winkels. Ook links de Calle Sevilla op, maar dan bij de kruising linksaf.  Je komt dan vanzelf op deze straat, Avenida de España. Onderweg kom je, ongeveer na 300 meter, dan eerst nog een kleine speelvoorziening en parkje tegen. Weer iets verder is een medisch centrum. Aan de linkerkant is een strip met behoorlijk wat restaurants, bars en winkeltjes. Als je deze straat uitloopt en de weg bij een rotonde oversteekt vind je aan de linkerkant nog een centrum (El Zoco) met diverse bars en restaurants.